Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα σωματεία ΑμεΑ Ρεθύμνου






Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Ίκαρος» ήταν μια μεγάλη γιορτή με κέφι, τραγούδι, χορό και καλό φαγητό. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο κέντρο «Χατζησπύρος» στο Σωματά, παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν και ευχήθηκαν: ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη μας Π. Νικόλαος Νικηφόρος, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κυρία Μ. Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ Μαρινάκης, ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χ. Λιονής, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης τυφλών Κρήτης κ. Π. Γραμμενίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό κ. Π. Μελισσινός, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του συλλόγου «Αγάπη» και πλήθος μελών του σωματείου ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Στην αρχή της εκδήλωσης η αντιπεριφερειάρχης η κ. Μ. Λιονή μοίρασε δώρα σε 50 άπορα μέλη του σωματείου προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης για τις γιορτές και στη συνέχεια κόπηκαν οι πίτες με τις ευλογίες του πατέρα Ν. Νικηφόρου. Τυχεροί που βρήκαν τα δύο φλουριά η κ. Νεκτ. Καλησπεράκη και ο Στ. Γιαννιδάκης. Ακολούθως ο πρόεδρος των δύο σωματείων αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη δράση και τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το Σωματείο ΑμεΑ το 2015 με σημαντικότερες: τη συμμετοχή του σωματείου σε όλες τις διεκδικήσεις του Εθνικού αναπηρικού κινήματος για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Τη συμμετοχή του με πολυπληθή αντιπροσωπία στο Πανελλαδικό Παναναπηρικό συλλαλητήριο της 4ης Νοεμβρίου. Τους αγώνες του για την αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης, με κυρίαρχο το θέμα της λειτουργίας του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου. Την επαναφορά του ΚΕΚΥΚΑμεΑ στην πρόνοια και τη λειτουργία του. Της απασχόλησης, της προσβασιμότητας, της εύρυθμης λειτουργίας του ΚΕΠΑ κ.ά.

Έκανε αναφορά στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα - Κύπρος στο οποίο συνεργάστηκαν ο δήμος Ρεθύμνης, ο δήμος Αγίας Νάπας, η ΕΣΑμεΑ και το σωματείο μας και υλοποιήθηκαν έξι έργα στο Ρέθυμνο, τα οποία αναβαθμίζουν σημαντικά τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Ακόμα από τις εκδηλώσεις ξεχώρισε την ημερίδα της 5ης Δεκεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εθνικής ημέρας ατόμων με αναπηρία, με θέμα την κοινωνική ένταξη και την κοινωνική προστασία των ατόμων με αναπηρία, σήμερα. Στη συνέχεια παρουσίασε τον σχεδιασμό της δράσης του σωματείου για τη νέα χρονιά.

Τέλος ο πρόεδρος κ. Δ. Τσαχάκης αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες των αθλητών του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Ίκαρος» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρία 2015, οι οποίοι κατέκτησαν 15 μετάλλια. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο νέο προπονητή κ. Π. Ασλανίδη, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός στίβου με σχέδια για παραπέρα εξέλιξη των αθλητών του, αλλά και τη συμμετοχή του «Ικάρου» σε διασυλλογικές διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευγένιο για την αγάπη και το ενδιαφέρον του, τον κ. Μαρινάκη και την κυρία Λιονή για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους, τα τοπικά ΜΜΕ, τη Διεύθυνση του κέντρου «Χατζησπύρος» για την άψογη περιποίηση και το εκλεκτό γεύμα, το ΚΤΕΛ για τη δωρεά διάθεση ενός Μίνι Bus και τον οδηγό Στ. Μπεμπή για την αφιλοκερδή μεταφορά αρκετών μελών μας προς και από το κέντρο. Επίσης τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας για την προσφορά των δώρων που κληρώθηκαν.

Ακολούθησε πλούσιο, εκλεκτό γεύμα με μουσικό πρόγραμμα με τους Χατζησπύρους και τα μέλη του σωματείου Δ. Νικηφόρο και Μ. Βουρβαχάκη. Το κέφι δεν άργησε να έλθει και οι ώρες πέρασαν με χορό και ξεφάντωμα.

Πολλές ευχές για ειρήνη, δημιουργία, υγεία σε όλο τον κόσμο