Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Το σωματείο ΑμεΑ διεκδίκησε και πέτυχε τη λειτουργία ΚΕΠΑ "Κέντρο Πιστοποιήσης της Αναπηρίας" στο Ρέθυμνο



Με πείσμα επιμονή και αγωνιστικότητα το σωματείο ατόμων με αναπηρία διεκδίκησε κέντρο πιστοποιήσης αναπηριας στο Ρέθυμνο.
Οι συνεχείς πιέσεις μας προς το Υπουργείο εργασίας και την διοίκηση του ΙΚΑ έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι απο τις 7 Μαιου λειτουργεί και στο Ρέθυμνο ΚΕΠΑ. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στις διοικητικες υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Μασταμπά και οι υγειονομικές επιτροπές συνεδριάζουν στις υγειονομκές υπηρεσίες του στην οδο Μοάτσου.
Ακομα σημαντικές θετικές αλλαγές  στα ποσοστά αναπηρίας  για πολλές κατηγορίες ΑμεΑ εμπεριέχει ο νέος αναμορφωμένος πίνακας προσδιορισμού βαθμού αναπηρίας ΦΕΚ 1506/ΤΒ/4-5-2012 τον οποίο διεκδίκησε και πέτυχε η ΕΣΑμεΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το Ρέθυμνο ήταν η μοναδική περιφ. Ενότητα της Κρήτης που δεν λειτουργούσε ΚΕΠΑ. ¨Ετσι τα άτομα με αναπηρία του Ρεθύμνου χωρίς ταλαιπωρία οικονομικό κόστος και χρονοβόρε διαδικασίες θα εξηπηρετούνται άμεσα στον τόπο τους.
Αργότερα στις επιδιώξεις του σωματείου είναι η στέγαση του εν λόγω κέντρου να μεταφερθεί σε χώρο άνετο λειτουργικό, ισόγειο και προσβάσιμο στα ΑμεΑ.
Οι γιατροί που θα απαρτίζουν τις εν λόγω επιτροπές θα έρχονται απο γειτονικούς νομούς και η ειδικότητα τους θα συνάδει με την αναπηρία του εξεταζόμενου όταν κατατίθενται 15 αιτήσεις της ίδιας κατηγορίας αναπηρίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ανδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σωματείο ΑμεΑ Μοάτσου 4 τηλ. 2831056678 ή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ