Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Όλοι προσηλωμένοι στον στόχο



Εντατικά προετοιμάζονται οι αθλητές ΑμεΑ του συλλόγου «Ίκαρος» ενόψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ 2019. Όπως όλες τις προηγούμενες σεζόν έτσι και φέτος, στόχος των αθλητών-τριών και φυσικά του Ικάρου είναι να επιστρέψουν «βαρύτεροι» σε μετάλλια απ' ότι όταν θα ταξιδεύουν για το λιμάνι του Πειραιά.
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο ΟΑΚΑ της Αθήνας από 12 έως 15 Ιουλίου, συγκεντρώνει πάρα πολλές συμμετοχές απ' όλη τη χώρα, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Τουλάχιστον αυτές είναι οι επισημάνσεις από την ίδια την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Για άλλη μία φορά λοιπόν, οι αθλητές-τριες του ρεθεμνιώτικου συλλόγου θα συναγωνιστούν με τους κορυφαίους Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Πανευρωπαϊκών και Εθνικών πρωταθλημάτων με τα όρια επιδόσεων να είναι υψηλά σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Διεθνούς Παραολυμπιακής επιτροπής IPC.

Με 18 άτομα στους αγώνες
Η αποστολή του Ικάρου θα είναι 18μελής. Οι αθλητές-τριές του ανήκουν στις κατηγορίες: Κινητικές f44. Παραπληγικών f33. Αναπηρία όρασης f13. Νοητικές αναπηρίες f20. Αυτισμός f23. σύνδρομο down f22. Αρχικά, στις 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των αθλητών σύμφωνα με το είδος και την βαρύτητα της αναπηρίας τους.
Και φέτος (για τρίτη συναπτή χρονιά), προπονητής του Ικάρου είναι ο Παναγιώτης Ασλανίδης, ο οποίος έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα προπονήσεων, προετοιμάζοντας ψυχολογικά τους αθλητές του.
Προσδοκία όλων είναι οι αθλητές-τριες του Ικάρου να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων για την καλύτερη δυνατή παρουσία και την κατάκτηση περισσότερων μεταλλίων.
Αισιοδοξία επικρατεί και στη διοίκηση του σωματείου με τον πρόεδρο και τα μέλη της να παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία της προετοιμασίας και της αγωνιστικής εξέλιξης των αθλητών του, ευελπιστώντας ότι για μια ακόμα χρονιά θα τους κάνουν υπερήφανους.
Τέλος, η διοίκηση του ΙΚΑΡΟΥ ευχαριστεί θερμά την διοίκηση του ΚΤΕΛ Ρεθύμνης - Χανίων και την επιχείρηση Porto Belo, όπως επίσης τον κ. Μιχ. Παπαδάκη ιδιοκτήτη της εταιρίας Heaven of brands και Borto Bello.


Πηγή: Ρεθ.Νέα