Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Δυναμική παρουσία με 10 μετάλλια ο Ίκαρος


Θετικότατο πρόσημο είχε για ακόμα μία φορά ο Ίκαρος στο Πανελλήνιο πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2019. Οι Ρεθεμνιώτες-ισσες αθλητές-τριες έδειξαν και πάλι τη δύναμή τους και τον τεράστιο ψυχισμό τους και κατέκτησαν 10 μετάλλια και δη 3 χρυσά, 3 αργυρά και 4 χάλκινα.
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν 500 αθλητές-τριες από 60 σωματεία και ανάμεσά τους σπουδαίοι Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και ο συναγωνισμός μεγάλος και είναι χαρακτηριστικό πως σημειώθηκαν 2 Παγκόσμια ρεκόρ και 27 Εθνικά ρεκόρ.
Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές-τριες του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης «Ίκαρος», πανηγυρίζοντας την κατάκτηση 10 μεταλλίων (3 χρυσά, 3 αργυρά, 4 χάλκινα). Ο Στέλιος Βουρβαχάκης ανέβηκε 2 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο μήκος και στα 100μ. και μάλιστα με επιδόσεις που παραπέμπουν στα όρια για τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα. Μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε κατακτήσει μετάλλια στους Παγκόσμιους αγώνες special Olympics.
Ακολουθούν οι θέσεις που πήραν οι αθλητές-τριες του Ικάρου:
Στέλιος Βουρβαχάκης: 1η θέση στα 200μ. και 1η θέση στο μήκος.
 -Γεώργιος Ριτσάτος: 1η θέση στα 100μ.
Στέλιος Δαμανάκης: 2η θέση στον ακοντισμό.
Μανώλης Στρατηδάκης: 2η θέση στον ακοντισμό.
Γεωργία Νταμπασά: 2η θέση στο δίσκο.
Φραγκίσκος Φραγκιουδάκης: 3η θέση στον ακοντισμό.
Δημήτρης Μπαξεβάνης: 3η θέση στον ακοντισμό.
Μανώλης Νταμπασά: 3η θέση στη σφαιροβολία.
Στέλλα Βελονάκη: 3η θέση στον ακοντισμό.
Οι κατηγορίες που συμμετείχαν οι αθλητές-τριες είναι οι εξής: Κινητικές. 44, Παραπληγικών. 33, Αναπηρία όρασης. 13, Νοητικές αναπηρίες. 20, Αυτισμός 23, Σύνδρομο down. 22. Επίσης, η κατηγοριοποίηση των αθλητών αξιολογείται ανάλογα με το είδος και τον βαθμό της αναπηρίας τους.
Ο προπονητής Παναγιώτης Ασλανίδης έμεινε ευχαριστημένος από τις προσπάθειες των αθλητών-τριών του και χαρακτηριστικά τόνισε: «Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες μας ως προς την παρουσία, τις επιδόσεις και τον αριθμό των μεταλλίων. Ήταν αποτέλεσμα του συστηματικού προγραμματισμού κατά την προπονητική περίοδο. Ακόμα το πάθος, η θέληση, η φυσική κατάσταση και η αναγκαία τεχνική κατάρτιση των αθλητών».
Επίσης, ο πρόεδρος Δημήτρης Τσαχάκης επεσήμανε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία όλων των αθλητών και από τα 10 μετάλλια που κατέκτησαν. Θερμά συγχαρητήρια. Πολλά συγχαρητήρια και στον προπονητή μας Π. Ασλανίδη για την δικαίωση της δουλειάς του και της προσφοράς του στο σωματείο.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το ΚΤΕΛ Ρεθύμνης-Χανίων για τις δωρεά μετακινήσεις των αθλητών και γενικά της 18μελούς αποστολής μας. Ακόμα την εταιρία heaven of brandw και προσωπικά τον ιδιοκτήτη της Μιχ. Παπαδάκη για την υποστήριξή της».