Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα στην Παγκρήτια Κινητοποίηση ατόμων με αναπηρία στο Ηράκλειο




Κάλεσμα για συμμετοχή στο Παγκρήτιο Παν- αναπηρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, απευθύνει το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία εν όψει της 3ης Δεκεμβρίου, Εθνικής ημέρας ατόμων με αναπηρία. 
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου: «3η Δεκέμβρη 2018. Εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία. Το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημα του -τίποτα για εμάς χωρίς εμάς- και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους δεδομένου ότι είναι κοινή παραδοχή ότι τα Ά.με Α με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συγκροτούν μια από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν το δικαίωμα τους στη ζωή με αξιοπρέπεια».
Το Σωματείο Ατόμων Με Αναπηρία, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, καλεί τα Μέλη του και όλα τα Α.με.Α με τις οικογένειες τους να συμμετάσχουν στην παραπάνω κινητοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί πως λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στο Ηράκλειο , θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί την ημέρα της κινητοποίησης από τα γραφεία του Σωματείου στην Οδό Μοάτσου 2.