Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Πειρατικές κάρτες αναπήρων – Παράνομα διπλοπαρκαρίσματα, πρόστιμα και… αφαίρεση πινακίδων



Δύο μήνες αφαίρεση πινακίδων, χρηματικό πρόστιμο ως 700 ευρώ, βάψιμο των θέσεων με μπλε χρώμα επί του οδοστρώματος στο Ρέθυμνο, κι ούτε αυτά δεν αρκούν για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Διπλοπαρκαρίσματα επί των θέσεων αναπήρων και καμία κοινωνική ευαισθησία.
Ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου ΑμεΑ, Δημήτρης Τσαχάκης, εξηγεί ότι μοναχά η συγκεκριμένη κάρτα είναι αυτή που επιτρέπει τη στάθμευση στις ειδικές θέσεις κι όμως ακόμα και τώρα κυκλοφορούν πειρατικές αντίστοιχες κάρτες.
Την απαξίωση όχι μόνο από τους συνδημότες τους, αλλά και από την πολιτεία, καταγγέλλουν τα ΑμεΑ, αφού ακόμα και οι αναπηρικές συντάξεις, θυμίζουν πια ένα απλό επίδομα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Ριτσάτος, μέλος του σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου.
Κι αν η εκπαίδευση είναι θέμα παιδείας, το κράτος μάλλον μένει… μετεξεταστέο με τα ευάριθμα εκπαιδευτικά κενά στις δομές ΑμεΑ όπως το ειδικό εργαστήριο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στα Μισίρια, το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο – λύκειο στο Γεράνι, ακόμα και στα τμήματα ένταξης και πολύ περισσότερο στην παράλληλη στήριξη σε όλα τα σχολεία που μερικά δεν έχουν καν υποδομές για πρόσβαση ΑμεΑ.
Στη 1 Δεκεμβρίου θα γίνει στο Ηράκλειο παγκρήτια, παναναπηρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: Cretedoc.gr