Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου συναντήθηκε το Σωματείο ΑμεΑ



Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σπηλίου πραγματοποίησε το Προεδρείο του Σωματείου ατόμων με αναπηρία Νομού Ρεθύμνης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγ. Βασιλείου κ. Ι. Ταταράκη.
 
Στη συνάντηση που έγινε σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα τα στελέχη του Σωματείου κατέθεσαν ορισμένες προτάσεις που αφορούν κυρίως θέματα προσβασιμότητας με κυρίαρχο αυτό της προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού, σύστημα CITRAM, σταθερό σύστημα για την ανεξάρτητη χωρίς δηλαδή τη βοήθεια εταίρου προσώπου πρόσβαση στη θάλασσα σε ένα σημείο στο νότιο παραλιακό μέτωπο. Ακόμα τέθηκαν θέματα παροχών και υπηρεσιών προς τους δημότες με αναπηρία του Δήμου Αγ. Βασιλείου που σκοπό έχουν την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους.
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις, τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες του με αναπηρία και αποδέχθηκε πολλές από τις προτάσεις που του τέθηκαν όπως: η μείωση 50% των δημοτικών φόρων και τελών στα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Η από κοινού προσπάθεια επιχορήγησης με το ποσό 35.000 ευρώ από συγκεκριμένο φορέα για την προμήθεια του συστήματος CITRAM κ.ά.
 
Τα μέλη του Προεδρείου του Σωματείου ΑμεΑ, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Ι. Ταταράκη για τη συνεργασία, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Παρόμοιες επισκέψεις και συναντήσεις θα συνεχιστούν και στους υπόλοιπους Δήμους στο πλαίσιο της προσπάθειας και του ενδιαφέροντος του Σωματείου για την αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία που ζουν στην ύπαιθρο.