Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Γόνιμη συνεργασία του δημάρχου Γ. Μαρινάκη με το σωματείο ΑμεΑ

 
 
 
Επίσκεψη «ποδαρικό» στα νέα γραφεία του σωματείου ατόμων με αναπηρία, τα οποία του παραχώρησε ο Δήμος Ρεθύμνης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος κ. Γ. Μαρινάκης.
 
Την ώρα της επίσκεψης συνεδρίαζαν τα Δ.Σ. του σωματείου ΑμεΑ και του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ «Ίκαρος». Με την ευκαιρία αυτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία ο δήμαρχος παρουσίασε το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και έχει βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία καθώς και τον προγραμματισμό των νέων έργων όπως: πλ. Αγ. Γεωργίου Καλλιθέας, πρόγραμμα CIVITAS DESTINATIONS, στις μελέτες του οποίου προβλέπεται και η εγκατάσταση του συστήματος CITRAM (σταθερό σύστημα ανεξάρτητης πρόσβασης στη θάλασσα).
 
Τα μέλη των Δ.Σ. εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις παραπάνω πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου μας, καθώς και τη μέχρι σήμερα στενή συνεργασία η οποία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και ελπιδοφόρα. Επίσης του εξέθεσαν ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, για τα οποία ο δήμαρχος προθυμοποιήθηκε να επισπεύσει την επίλυσή τους.
 
Τέλος ο πρόεδρος των δύο σωματείων Δ. Τσαχάκης ευχαρίστησε τον Γ. Μαρινάκη για την παραχώρηση των νέων γραφείων τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του σωματείου, διαθέτουν δε αναπηρική τουαλέτα και ράμπα εισόδου την καλύτερη στο Ρέθυμνο, ακόμα για το έμπρακτο ενδιαφέρον του στην απασχόληση σε θέσεις εργασίας μελών του σωματείου ΑμεΑ.
Διαπίστωσε δε πως ό,τι σχεδιάζεται και υλοποιείται στο Ρέθυμνο για το σύνολο των πολιτών, εντάσσεται και η διάσταση της αναπηρίας, αυτό ακριβώς σημαίνει κοινωνική ένταξη.