Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Συνάντηση του Σωματείου ΑμεΑ με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου



υνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και της προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Ρένας Κουτσαλεδάκη.
 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι παρεμβάσεις προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στη Μαρίνα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής αρ. πρωτ. 3123.30/9348/2017, με την οποία ζητούνται από τους Λιμενικούς Οργανισμούς και τα Λιμενικά Ταμεία, βελτιώσεις προσβασιμότητας στις λιμενικές υποδομές της χώρας και συγκεκριμένα: Καθορισμός σημείου άφιξης/αναμονής. Κατασκευή ειδικά διαμορφωμένου διαδρόμου από την είσοδο της Μαρίνας μέχρι το σημείο άφιξης/αναμονής. Επιπλέον: αναπηρική τουαλέτα, ρόμπες όπου χρειάζεται ειδική σήμανση. Θέσεις στάθμευσης κ.α.
Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, ανέλυσε το σχεδιασμό της για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου από το Δελφίνι έως το λιμάνι. Ζήτησε τη συνεργασία του Σωματείου ΑμεΑ, το οποίο διαθέτει την τεχνογνωσία, τη νομοθεσία και το έντυπο υλικό.
 
Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Δ. Τσαχάκης ευχαρίστησε την κ. Ρ. Κουτσαλεδάκη για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης και του σωματείου, εξήρε δε τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που έχει λάβει υπέρ της εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία όπως: την στοιχειώδη προσβασιμότητα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως κριτήριο αδειοδότησής τους την διάθεση του ιστιοπλοϊκού σκάφους που έχει προμηθευτεί στους αθλητές του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Ίκαρος» κ.α. Τα μέλη του σωματείου έκαναν προτάσεις και παρατηρήσεις και τέλος κλείστηκε ραντεβού για την επί τόπου αυτοψία των παραπάνω χώρων και παρουσία του προέδρου του ιστιοπλοϊκού Ομίλου για την παρουσίαση του σκάφους. Η συνάντηση όπως αναφέρει το σωματείο ΑμεΑ έγινε σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα.