Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Επέστρεψαν με τα μετάλλια στο στήθος



Με 8 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα επέστρεψε η αποστολή του Ικάρου από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρία για το 2014, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο.
 
Οι αθλητές ΑμεΑ του Ικάρου αποδείχθηκαν άκρως ανταγωνιστικοί απέναντι σε 70 αθλητικά σωματεία, τα οποία έλαβαν μέρος στο σύνολό τους με 450 αθλητές.
 
Η συμμετοχή των αθλητών του ρεθυμνιώτικου συλλόγου ήταν εντυπωσιακή, αφού κατόρθωσαν να συνοδεύσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου κι αυτό μεταφράζεται από τη συγκομιδή μεταλλίων, η οποία ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Η αθλήτρια που ξεχώρισε το δίχως άλλο, ήταν η Ζαχαρένια Σταματάκη η οποία έκανε μάλιστα νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία γυναικών!
 
Οι αθλητές-τριες που κατέκτησαν χρυσά μετάλλια ήταν η Ζαφείρα Μαραβελάκη 2, ο Μανώλης Στρατιδάκης 1, η Ζαχαρένια Σταματάκη 1, ο Μανώλης Νταμπασάς 1, ο Δημήτρης Μπαξεβάνης 1 και η Ειρήνη Ντουμπάρλα 2. Αργυρά μετάλλια πήραν οι: Στέλιος Δαμανάκης 2, Μανώλης Νταμπασάς 1, Δημήτρης Μπαξεβάνης 1 και Γεωργία Νταμπασά 1, ενώ χάλκινα μετάλλια στο στήθος φόρεσαν οι: Μανώλης Σηφακάκης 1, Ζαχαρένια Σταματάκη 1 και Γεωργία Νταμπασά 1. Με σύνολο λοιπόν 16 μεταλλίων, οι αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στις κατηγορίες της κινητικής αναπηρίας, της νοητικής αναπηρίας και του συνδρόμου DOWN, απέδειξαν ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.
 
Εάν μάλιστα από την αποστολή της ρεθυμνιώιτκης αποστολής δεν απουσίαζαν για οικογενειακούς λόγους τα αδέλφια Βελονάκη, ίσως να είχαμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Σημαντικό δε είναι το γεγονός ότι ο Μ. Νταμπασάς πήρε το βάπτισμα του πυρός, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
 
Οι παραπάνω επιτυχίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στην προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών με την εντατικοποίηση των προπονήσεών τους το τελευταίο διάστημα υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Γεωργίου Πανταγιά, ο οποίος τους εμψύχωσε και τους μετέδωσε την τεχνική κατάρτιση που χρειάζονταν. Με τα παραπάνω εφόδια και επί πλέον τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση κατάφεραν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις των αγώνων και να συναγωνιστούν επιτυχώς με σημαντικούς αθλητές που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες.

Τσαχάκης: «Οι αθλητές μας, έκαναν υπερήφανο τον Ίκαρο και το Ρέθυμνο»
 
Η δήλωση του προέδρου του Ικάρου κ. Δημήτρη Τσαχάκη, εμπεριείχε τις ευχαριστίες που απέδωσε σ' όλη την αποστολή του συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα:
 
«Οι αθλητές μας που είναι νέα παιδιά έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Ξεκίνησαν για τους αγώνες με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια από τη Διοίκηση του σωματείου και κυρίως από την τοπική πολιτεία, γιατί τίμησαν και έκαναν υπερήφανο το Ρέθυμνο.
 
Το Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ «Ίκαρος», συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριές του για το ήθος, την αγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητά τους, καθώς και τον προπονητή του Γ. Πανταγιά για την αγάπη και την υποστήριξη που παρέχει στους αθλητές του, τους οποίους το σωματείο θα τιμήσει σύντομα.
 
Τέλος το σωματείο «Ίκαρος» ευχαριστεί θερμά την Π.Ε. Ρεθύμνης και την ANΕΚ Lines που συμβάλουν κάθε χρόνο στις επιτυχίες του».