Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Στο επίκεντρο τα θέματα πολιτικής προστασίας στη συνάντηση του ΣωματείουΑμεΑ Ρεθύμνου με τον Αντιδήμαρχο Γ. Σκορδίλη





 Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Σωματείου ΑμεΑ πραγματοποιήθηκε την π. Τετάρτη μεταξύ των μελών του Δ. Σ. του σωματείου ατόμων με αναπηρία και του αντιδημάρχου του Δήμου Ρεθύμνης κ. Γ. Σκορδύλη σχετικά με θέματα πολιτικής προστασίας και προστασίας των ατόμων με αναπηρία από φυσικές καταστροφές.

Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και διάλογος κατά τον οποίο αναπτύχθηκαν σκέψεις και προτάσεις παρέμβασης. Ο κ. Σκορδύλης από την πλευρά του ζήτησε από το σωματείο κατάσταση με τα ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα όλων των ατόμων που έχουν ανάγκη απεγκλωβισμού και προστασίας, καθώς επίσης την κοινή συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία και τους εθελοντικούς φορείς, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, οι Σαμαρείτισες κ.α.
Ο Πρόεδρος του σωματείου Δ. Τσαχάκης αφού ανέφερε ότι το ζήτημα της προστασίας των ατόμων με αναπηρία στην Περιφερειακή μας ενότητα από φυσικές καταστροφές αποτελεί ύψιστης σημασίας για το σωματείο και δεσμεύτηκε για τη σύνταξη της κατάστασης με τα ΑμεΑ που έχουν άμεση ανάγκη προστασίας. Τέλος και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για τη συνεχή και μόνιμη συνεργασία.