Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Δράσεις του σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του σωματείου ΑμεΑ το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Συυγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία σκοπό έχει τη διάδοση της ιδέας και την κάλυψη ποσότητας αίματος καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για τον παραπάνω σκοπό. Το σωματείο Α.μεΑ. ευχαριστεί θερμά το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.

Παράλληλα στις 10 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση που κράτησε 90 λεπτά με τον διοικητή του γεν. Νοσοκομείου Ρεθύμνης κ. Ελευθ. Μαρκάκη και τους συνεργάτες του: Την διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, την υπεύθυνη και τον φυσίατρο του ΚΕΦΙΑΠ, με τα μέλη του Δ.Σ. και πολλά μέλη του σωματείου ατόμων με αναπηρία. Η συνάντηση που έγινε σε κλίμα εγκάρδιο και εποικοδομητικό, είχε ως αντικείμενο τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ και του Νοσοκομείου μας, έγινε εκτενής ενημέρωση  για τη λειτουργία τους  από τον διοικητή και τους συνεργάτες του. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και έγιναν προτάσεις από τα μέλη του Σωματείου σχετικά με τις υποδομές των εγκαταστάσεων, την προσβασιμότητά τους στα άτομα με αναπηρία, θέματα προσωπικού και εν γένει θέματα λειτουργίας τους, διαπίστωσαν δε την ικανοποιητική λειτουργία του κέντρου το οποίο στελεχώνεται από μόνιμο και επικουρικό προσωπικό και κυρίως από φυσίατρο που ήταν πάγιο αίτημα του σωματείου, ο μοναδικός στον νομό μας με επιστημονική γνώση και εμπειρία. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η επισκευή της θεραπευτικής πισίνας του και η αγορά δύο γερανακιών για τη λειτουργία της. Ακόμα επιβάλλεται  η δρομολόγηση του προσβάσιμου mini bus το οποίο διαθέτει. Το σωματείο ατόμων με αναπηρία καλεί τα μέλη του που έχουν ανάγκη τις πολύτιμες υπηρεσίες φυσικής και λειτουργικής τους αποκατάστασης να το επισκέπτονται. Οι προτάσεις του σωματείου θα υποβληθούν εγγράφως. Η παραπάνω συνάντηση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία. Το σωματείο ΑμεΑ ευχαριστεί θερμά τον διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Ρεθύμνης κ. Ελ. Μαρκάκη και τους συνεργάτες του για την εγκάρδια υποδοχή και τη γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Στη συνέχεια τα μέλη του σωματείου ΑμεΑ με αναπηρικά αμαξίδια και λευκά μπαστούνια περιηγήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέγραψαν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που διαπίστωσαν τα οποία θα υποβάλλουν στους αρμόδιους του δήμου μας για επίλυση.

Το Δ.Σ. του σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου