Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Το σωματείο ΑμεΑ ενημερώθηκε για τη βιώσιμη κινητικότητα



Ολοκληρώθηκε διήμερη διαβούλευση στο πλαίσιο του σχεδιασμού από το εργαστήριο βιώσιμης κινητικότητας του Ε.Μ.Π. με τους βασικούς φορείς της πόλης μας και φυσικά με τον αντιπροσωπευτικότερο φορέα εκπροσώπησης το σωματείο ατόμων με αναπηρία Ν. Ρεθύμνης για την ανάπτυξη σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «CIVITAS DESTINATION». Η ομάδα του παραπάνω προγράμματος επισκέφθηκε τα γραφεία του σωματείου ΑμεΑ.
Την ομάδα αποτελούσαν: ο καθηγητής του ΕΜΠ ο κ. Θ. Βλαστός οι συνεργάτες του κ. Θ. Μπακογιάννης και Μ. Σίτη και οι δύο συνεργάτισσές τους που εργάζονται μόνιμα στο Ρέθυμνο.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Παπαδουράκης και από το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ν. Βόβος.
Από την πλευρά του σωματείου ΑμεΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ. Τσαχάκης και 5 στελέχη του. Στην τρίωρη συνεργασία, αφού αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση στα θέματα της προσβασιμότητας, της μετακίνησης και της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και αφού διαπιστώθηκε ότι το Ρέθυμνο αποτελεί μια από τις πιο προσβάσιμες πόλεις της Χώρας μας, παρουσιάστηκαν από τα στελέχη του σωματείου οι θέσεις και οι προτάσεις τους για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών αλλά και τον σχεδιασμό νέων.
Εξετάστηκαν ακόμα θέματα που αφορούν στο κυκλοφοριακό, το περιβάλλον και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινής τους ζωής.
Ακολούθησε διάλογος επί συγκεκριμένων ρυθμίσεων και έργων που απαιτούνται. Έγιναν παρεμβάσεις και προτάσεις από τους συνεργάτες και τις συνεργάτισσες του προγράμματος με βάση τις προσωπικές συνεντεύξεις και την μέχρι σήμερα συνεργασία με τα στελέχη του σωματείου ΑμεΑ.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής ο κ. Βλαστός παρουσίασε το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας για την υλοποίηση του προγράμματος «CIVITAS DESTINATIONS».