Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Εθελοντική αιμοδοσία από το σωματείο Ατόμων με Αναπηρία



To σωματείο Ατόμων με Αναπηρία έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάδοση και προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Για το σκοπό αυτό έχει καθιερώσει και πραγματοποιεί κάθε χρόνο στα πλαίσια της 3ης Δεκεμβρίου «Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, για την ενίσχυση της ομάδας αίματος του σωματείου. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν το 547 Α.Μ.Τ.Π., η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, πολίτες, φορείς, το προσωπικό δημοσίων υπηρεσιών και τα μέλη του. Η αιμοδοσία φέτος θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα αιμοδοσίας του γεν. Νοσοκομείου Ρεθύμνης τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και ώρα 09:00-13:00.
Το σωματείο σημειώνει: «Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες για αίμα έχουν αυξηθεί δραματικά, κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης των τροχαίων αλλά και άλλων ατυχημάτων. Όμως η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας τα τελευταία χρόνια έχει προωθηθεί. Οι ανάγκες για ποσότητες αίματος και παράγωγα για ορισμένες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις που μεταγγίζονται αρκετά συχνά όπως για αυτά με μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλία κ.ά. μας καθιστούν τους κατεξοχήν αιμολήπτες και μας επιβάλουν τη δημιουργία ομάδας αίματος, η οποία πιστεύουμε ότι θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των μελών μας».