Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές και τις αθλήτριες του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης ΙΚΑΡΟΣ



Έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ΟΠΑΠ 2016 το οποίο διεξήχθη στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ 1-3 Ιουλίου. Διοργανώτρια αρχή ήταν η εθνική αθλητική ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία, ο πρόεδρος της οποίας κ. Γ. Φουντουλάκης είναι και πρόεδρος της Ελληνικής παραολυμπακής επιτροπής.
Το φετινό πρωτάθλημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχαν σ’ αυτό πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία από δεκάδες αθλητικούς συλλόγους ΑμεΑ της χώρας. Διεξήχθη, δε, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ICΡ Διεθνούς παραολυμπιακής επιτροπής. Σ’ αυτό συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα της εθνικής ομάδας, γι’ αυτούς ήταν ένα τέστ, πρόβα τζενεράλε ενόψη των παραολυμπιακών αγώνων του ΡΙΟ.
Σημαντική ήταν η αγωνιστική παρουσία των αθλητών/τριων του Ρεθυμνιώτικου σωματείου ΙΚΑΡΟΣ που παρά τον σκληρό συναγωνισμό κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις και συγκεκριμένα: 6 χρυσά μετάλλια, 5 αργυρά και 2 χάλκινα.
• Βουρβαχάκης Στέλιος πρώτη θέση στα 200 μέτρα και στο μήκος
• Δαμανάκης Στέλιος δεύτερη θέση στο ακόντιο και στη σφαίρα
• Μπαξεβάνης Δημήτρης ένατη θέση στο δίσκο και έβδομη θέση στο ακόντιο
• Νταμπασάς Στέφανος όγδοη θέση στη σφαίρα και έκτη θέση στο ακόντιο
• Νταμπασάς Μανώλης πρώτη θέση στη σφαίρα και τέταρτη θέση στα 100 μέτρα
• Στρατιδάκης Μανώλης τρίτη θέση στο ακόντιο
• Ριτσάτος Γεώργιος πρώτη θέση στα 100 μέτρα και δεύτερη θέση στη σφαίρα
• Φραγκιουδάκης Φραγκίσκος τρίτη θέση στη σφαίρα και δεύτερη θέση στο ακόντιο.
Οι αθλήτριες που συμμετείχαν:
• Βελονάκη Στέλλα έκτη θέση στη σφαίρα και στο ακόντιο
• Μαραβελάκη Ζαφείρα πρώτη θέση στη σφαίρα και στο ακόντιο
• Νταμπασά Γεωργία δεύτερη θέση στο δίσκο και Πέμπτη θέση στη σφαίρα
• Ντουμπαρλά Ειρήνη τέταρτη θέση στη σφαίρα και Πέμπτη θέση στο ακόντιο.
Οι αθλητές του ΙΚΑΡΟΥ αγωνίστηκαν με πάθος και αυτοπεποίθηση δικαιώνοντας τις προσδοκίες της διοίκησης αλλά και τη μεθοδική και συστηματική δουλειά του προπονητή τους Παναγιώτη Ασλανίδη.
Ο Ικαρος ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά αντιμετώπισε μεγάλα οικονομικά προβλήματα δεδομένου ότι δεν είχε χορηγούς ούτε και επιχορηγήσεις. Παρά τις παραπάνω δυσκολίες κατάφερε να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του. Άμεσο και επιτακτικό μέλημα του σωματείου είναι η εξεύρεση χορηγών για τις ανάγκες της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Ο πρόεδρος του σωματείου εκ μέρους της διοίκησης αφού συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του ΙΚΑΡΟΥ αλλά και τον προπονητή τους για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και τα 13 μετάλλια που κατέκτησαν, τα οποία τιμούν το Ρέθυμνο, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την παρουσία και το τελικό αποτέλεσμα στο παραπάνω πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στη χώρα μας.
Ακόμα ευχαριστεί θερμά τις συνοδούς από την προπονήτρια Ευαγγ. Βενετάκη που συνόδευσαν και βοήθησαν την αποστολή μας.
Τέλος, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR FERRIES καθώς και το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης και προσωπικά τον αντιπρόεδρό του κ. Χατζιδάκη.