Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

«Τα άτομα με αναπηρία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση»





ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ ΤΟΥ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Την καταβολή των προνοιακών (αναπηρικών) επιδομάτων των μηνών Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ζητά με επιστολή του προς τον υπ. εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπ. οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη και την αναπληρώτρια υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θ. Φωτίου, το σωματείο ατόμων με αναπηρία Ν. Ρεθύμνου.
Μεταξύ άλλων το σωματείο στην επιστολή του αναφέρει:
«η τελευταία διαρκής και εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και ως εκ τούτου απαιτείται η λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων για τη κάλυψη των αναγκών τους.
Όσο βαθαίνει η ύφεση στην οικονομία, η πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους που είναι δικαιούχοι επιδομάτων έχουν ως μοναδικό μέσο επιβίωσης το προνοιακό επίδομα, με το οποίο προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας και να προμηθευτούν ακόμη και βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους.
Με τον παρόν σας μεταφέρουμε το αίτημά μας για την καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις βασικές υποχρεώσεις τους και να κάνουν ανθρώπινες γιορτές.
Ζητάμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιστωθούν άμεσα οι Δήμοι και οι Περιφερειακές Ενότητες με τα ποσά που απαιτούνται για τη χορήγηση των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης και των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας (προνοιακά επιδόματα, έξω- ιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κλπ) του διμήνου Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2015, ώστε να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους ΑμεΑ πριν τα Χριστούγεννα.
Κυρία και Κύριοι Υπουργοί,
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων προστασίας, δεδομένης της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης που υφίστανται, εάν ληφθεί υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία και το οποίο επωμίζονται όλο και περισσότερο οι ίδιοι, ειδικά από τη στιγμή που το κράτος μειώνει σταθερά και σταδιακά τις δημόσιες δαπάνες που κατευθύνονται στο Κοινωνικό Κράτος».