Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Δελτιο τύπου: Συνάντηση Γ Μαρινάκη με το Δ.Σ. του σωματείου ΑμεΑ

Το σωματείο ατόμων με αναπηρία επισκέφτηκε την Τετάρτη το βράδυ ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης .
Η συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του σωματείου και ήταν συνέχεια της προ διμήνου παρουσίας του Δημάρχου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου  έγινε σε πολύ φιλικό κλήμα.
Αφού διαπιστώθηκε η στενή συνεργασία του Δήμου με το Σωματείο ΑμεΑ τα τελευταία τέσσερα  χρόνια  κατά τα οποία αναδείχτηκε  ο συμβουλευτικός ρόλος του σωματείου σε θέματα αναπηρίας, έγινε εκτενή ανασκόπηση των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία του Νομού μας,  μεταξύ αυτών :
Ολοκληρωμένες δράσεις προσβασιμότητας με τις αναπλάσεις που πραγματοποιούνται και παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές ( πεζοδρόμια, πλατείες, σχολεία, δημοτικά κτίρια, κ.α.).
Προσβασιμότητα των ακτών του Δήμου μας .
Εξεύρεση χώρου  για την ίδρυση και λειτουργία ειδικού επαγγελματικού Γυμνασίου, στο οποίο θα μπορούσε να συστεγαστεί και το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνης προκείμενου να αποσυμφωρηθεί το σχολικό συγκρότημα του ειδικού σχολείου.


 
Συμπράξεις του Δήμου με το σωματείο για την δημιουργία δομών υποστηριζόμενης διαβίωσης για ΑμεΑ με βαριές αναπηρίες αλλά και για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που αφορούν την κατάρτιση, την απασχόληση και συγκεκριμένα την υλοποίηση του προγράμματος που εκδίδει αυτές τις ημέρες ο ΟΑΕΔ  για την επιχορήγηση των εργοδοτών για την πρόσληψη ΑμεΑ και σε δημοτικές επιχειρήσεις.
Τρόποι υποστήριξης του ΚΕΚΥΚΑμεΑ κ.α.
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκης τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που του ανέπτυξαν  τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου και δεσμεύτηκε για την επίλυση τους σε συνεργασία με το σωματείο ιεραρχώντας τα και  θέτοντας τις προτεραιότητες. Δεσμεύτηκε δε για την απρόσκοπτη κάλυψη των ενοικίων του σωματείου έως ότου στεγαστεί στο κτίριο που πρόκειται να ανεγερθεί στην οδό Δημοκρατίας στο οποίο θα μεταφερθεί η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσαχάκης απαρίθμησε  τις παροχές και υπηρεσίες του Δήμου μας προς τα ΑμεΑ και συγκεκριμένα:






Την μείωση των δημοτικών φόρων και τελών  κατά 50% στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Το μειωμένο τιμολόγιο του νερού στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Τις σημαντικές παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον.
Την υποστήριξη του ΔΑΟΡ στο αθλητικό σωματείο ΑμεΑ ΙΚΑΡΟΣ με την παροχή σε αυτό προπονητή, αθλητικό υλικό, γυμναστήριο κ.α. 
Την δημιουργία πολλών θέσεων  parking για οχήματα ΑμεΑ όπου αυτές χρειάζονται και πάντα μετά από γνωμοδότηση του σωματείου κ.α.
Τέλος ο πρόεδρος του σωματείου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια ποιο γρήγορα και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες που θα του παράσχει το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ  και παράλληλα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης του σωματείου.



                                                      Το Δ.Σ