Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Το σύστημα Sea Track για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στην παραλία Γερανίου

 





Ολοκληρώθηκε  η τοποθέτηση του συστήματος Sea Track για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη θάλασσα, στην παραλία Γερανίου στη θέση “Καμάρι” δίνοντας πλέον την δυνατότητα πρόσβασης στα άτομα με αναπηρία, που θα μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην περιοχή.

Από σήμερα, η χρήση του θα είναι εφικτή, ενώ σημαντικό είναι πως στην περιοχή υπάρχει πλέον εκτός από το σύστημα, διάδρομος, χώρος στάθμευσης αλλά και θέση στάθμευσης για ΑμεΑ. Με τον τρόπο αυτό τα άτομα με αναπηρία αποκτούν πλέον ένα ολοκληρωμένο “πλέγμα” που διευκολύνει σημαντικά την μετακίνησή τους στο σημείο και την παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα σύστημα που έχει τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια σε παραλίες του Ρεθύμνου, δίνοντας την δυνατότητα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, ενώ ενθαρρυντικό είναι πως σταδιακά επεκτείνεται καθιστώντας τις παραλίες σε ολοένα και περισσότερες περιοχές προσβάσιμες.

Η τοποθέτηση του συστήματος υλοποιείται από το Δήμο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013.