Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Συνήθεια που έγινε λατρεία

 


Πιστοί στο ραντεβού τους αποδείχθηκαν για μία ακόμα χρονιά οι αθλητές του Ικάρου. Οι Ρεθεμνιώτες έβαλαν και πάλι φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ, κατακτώντας 6 μετάλλια (2 χρυσά, 4 χάλκινα) και αποδεικνύοντας πως παρά την ελλειπή προετοιμασία, συγκαταλέγονται στους κορυφαίους.

Οι αγώνες στο ΟΑΚΑ διεξήχθησαν κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού, αλλά το επίπεδο ήταν υψηλότατο. Το «παρών» έδωσαν 450 αθλητές και είναι χαρακτηριστικό πως σημειώθηκαν 2 Παγκόσμια και 4 Εθνικά ρεκόρ. Άπαντες είχαν κίνητρο για διακρίσεις, με την… αφρόκρεμα να αγωνίζεται για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως επίσης και για τους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Το αθλητικό σωματείο ατόμων με αναπηρία Νομού Ρεθύμνης «Ίκαρος» εκπροσωπήθηκε με 5 αθλητές και το πρόσημο ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Μπορεί να έμειναν εκτός προπονήσεων για μεγάλο διάστημα λόγω κορονοϊού, μπορεί η διεξαγωγή του εν λόγω πρωταθλήματος να… κρεμόταν από ένα σχοινί, μπορεί η προετοιμασία να μην ήταν η ιδανική, αλλά η ψυχική δύναμη υπερίσχυσε όλων αυτών.

Ο Στέλιος Δαμανάκης, στην κατηγορία 33, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο και το χάλκινο στη σφαίρα. Ο Μανώλης Στρατιδάκης, στην κατηγορία 44, πήρε την 1η θέση στο ακόντιο. Η Γεωργία Νταμπασά, στην κατηγορία 20, κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια σε δίσκο και ακόντιο. Ο Φραγκίσκος Φραγκιουδάκης, στην κατηγορία 20, πήρε την 3η θέση στο ακόντιο. Ο Μανώλης Νταμπασάς, στην κατηγορία 20, κατέκτησε την 4η θέση στα 100μ.


Ο πρόεδρος του σωματείου, Δ. Τσαχάκης, και εκ μέρους του Δ.Σ. δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο για τις επιδόσεις των αθλητών υπό τις παρούσες συνθήκες, όσο και για την εν γένει παρουσία του ΙΚΑΡΟΥ στο παραπάνω πρωτάθλημα. Μάλιστα, θα τιμήσουμε τους αθλητές μας με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ρεθύμνης για την έμπρακτη υποστήριξή του».

Οι διακρίσεις των αθλητών του Ικάρου

Στέλιος Δαμανάκης (κατ. 33): 1η θέση στο ακόντιο και 3η θέση στη σφαίρα

Μανώλης Στρατιδάκης (κατ. 44): 1η θέση στο ακόντιο

Φραγκίσκος Φραγκιουδάκης (κατ. 20): 3η θέση στο ακόντιο

Γεωργία Νταμπασά (κατ. 20): 3η θέση στο δίσκο και 3η θέση ακόντιο

Μανώλης Νταμπασάς (κατ. 20): 4η θέση στα 100μ.