Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιατικης πίτας


Σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα το σωματείο ατόμων με αναπηρία και το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ ΙΚΑΡΟΣ έκοψαν την πίτα τους στην κατάμεστη αίθουσα, του κέντρου ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΣ στο Σωματά, από μέλη του σωματείου, των οικογενειών τους και φίλων του. 
Η καθιερωμένη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.




Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, ο οποίος ευλόγησε τις πίτες και απεύθυνε τις ευχές του, η αντιπεριφερειάρχης Μ. Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκης, η πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Ρ. Κουτσελιδάκη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ρεθύμνης Θ. Νίνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Στ. Βουρβαχάκης, Μπ. Μποτονάκης, Κ. Ηλιάκης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Κοτζαμπασάκης, ακόμα το μέλος της εκτελ. γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και εκπρόσωπος του προέδρου της Χ. Γερόνυμος, η πρόδερος του συλλόγου γονέων – κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του ειδικού σχολείου Γ. Τσουντάνης, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του ΕΕΕΕΚ Κ. Καρασούλη και Ελ. Στάμαργα και ο πρόεδρος του συλλόγου κωφών Γ. Σταυρουλάκης. 
Μετά την ευλογία και το κόψιμο των πιτών απήυθηναν χαιρετισμούς και ευχές η αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος όπου μεταξύ άλλων εξήραν τη στενή σχέση και συνεργασία που έχουν με το σωματείο και τον υπεύθυνο και θετικό ρόλο του, τόσο από τις διεκδικήσεις του όσο και από την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.
Ακολούθως ο πρόεδρος των δύο σωματείων Δ. Τσαχάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά στη δράση του σωματείου ΑμεΑ τη χρονιά που μας πέρασε. Ιδιαίτερη μνοία έκανε στις κινητοποιήσεις που συμμετείχε, στις διεκδικήσεις του, με αναφορά στο κτίριο του ΚΕΓΕ και στη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε και στις υπηρεσίες και στην υποστήριξη που παρείχε στα μέλη του. Εκτίμησε πολύπλευρο και πολύ θετικό το έργο του παρά τις αντίξοες οικονομικές δυνατότητες του σωματείου. Τις ίδιες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζει και το αθλητικό μας σωματείο ο ΙΚΑΡΟΣ, με συνέπεια να μην έχουμε προσλάβει ακόμα προπονητή. Ο ΙΚΑΡΟΣ, συνέχισε ο πρόεδρος αποτελεί την επίσημη αθλητική εκπροσώπηση των ΑΜΕΑ στην περιφερειακή μας ενότητα, κάθε χρόνο φέρνει στο Ρέθυμνο πολλές συγκινήσεις και μετάλλια, υπάρχει το έμψυχο υλικό με πολλές δυνατότητες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες.
Κλείνοντας ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τους στόχους για τη νέα χρονιά, ευχήθηκε καλή, ειρηνική και δημιουργική χρονιά, υγεία και χαρά σε όλες και όλους.
Ακολούθησε πλούσιο και εκλεκτό γεύμα, τους παρευρισκόμενους διασκέδασαν με κρητική μουσική και χορό οι Δ. Νικηφόρος, λύρα, μέλος του σωματείου και λαούτο οι Ανδρέας και Γ. Χατζησπύροι.
Τα δύο φλουριά έπεσαν σε δύο αθλητές του ΙΚΑΡΟΥ στον Στέλιο Βουρβαχάκη και στον Στεφ. Νταμπασά.

Τέλος, το σωματείο ΑμεΑ ευχαριστεί θερμά το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου- Χανίων για την δωρεά διάθεση του λεωφορείου και του οδηγού για την μεταφορά των μελών του, το κέντρο ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΣ για την εξαιρετικής ποιότητας και μαγειρικής των πλούσιων εδεσμάτων, το σέρβις και την περιποίηση, τους πολυάριθμους επιχειρηματίες της πόλης για τα δώρα τα οποία κληρώθηκαν.



Πηγη:www.goodnet.gr