Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Προσβάσεις ΑμεΑ στις παραλίες Πλακιά και Αγίας Γαλήνης


Εγκρίθηκε η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου
Έπειτα από σχετική ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε η υποβολή της πρότασης που υπέβαλε στη δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 118.525,40 ευρώ και αφορά στις παραλίες Πλακιά και Αγίας Γαλήνης. 
Στόχος της δράσης είναι η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών του παραλιακού μετώπου του και την ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές με την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.
Η μελέτη του έργου προβλέπει την δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ όπως αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι μεταφοράς, χώροι σκίασης/προστασίας και βέβαια μηχανισμοί SEATRAC για την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς την βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) στην θάλασσα.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ανέφερε σχετικά:
«Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής μας η στήριξη των ΑμΕΑ. Σαν Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αναπτύσσουμε δράσεις, να υλοποιούμε έργα και να δημιουργούμε δομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους και επιλύουν ουσιαστικά καθημερινά προβλήματα τους. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση μας να δημιουργήσουμε υποδομές στις δύο πιο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου, στα δυο μεγάλα τουριστικά θέρετρα οι οποίες θα διευκολύνουν την πρόσβαση των Ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Παράλληλα ενισχύουν την ανάπτυξη μιας νέας μορφής τουρισμού που αναζητά φιλικούς χώρους και υποδομές συμβάλλοντας στην στήριξη της τοπικής οικονομίας».    
 Πηγή: goodnet.gr