Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Επανεκλογή του Δημήτρη Τσαχάκη στη θέση του Γεν. Συμβούλου



Με την εκλογή νέου γενικού συμβουλίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 8-9 Φεβρουαρίου. Σ’ αυτό συμμετείχαν 750 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα, οι οποίοι εκπροσώπησαν το σύνολο των οργανώσεων του αναπηρικού κινήματος. Από τα σωματείο ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης συμμετείχαν 14 αντιπρόσωποι.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου παρευρέθηκαν και μίλησαν: ο πρόεδρος της κοινοβ. ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τους ανεξάρτητους Έλληνες, γεν. γραμματείς υπουργείων και διοικητές δημόσιων οργανισμών.

Το συνέδριο αυτό αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αναπηρικού κινήματος επανακαθόρισε τη στρατηγική της ΕΣΑμεΑ για τα επόμενα 4 χρόνια, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της βαθιάς κρίσης και των σκληρών μέτρων που λαμβάνονται κυρίως σε βάρος των ατόμων με αναπηρία.

Από τις ομιλίες των συνέδρων προέκυψε η αγωνία και η απόγνωση για την εξαθλίωση που υφίσταται σήμερα ο χώρος της αναπηρίας, αλλά και οι επιπτώσεις των πολιτικών που ασκούνται σε όλους τους τομείς της ζωής των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ στα κέντρα πιστοποίησης της αναπηρίας, την τροποποίηση του κανονισμού εκτίμησης βαθμού αναπηρίας, την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ιδρύματα και τα κέντρα υποστήριξης ΑμεΑ, η ειδική αγωγή και εκπαίδευση, η απασχόληση κ.ά. από την πλευρά της ΕΣΑμεΑ που εκπροσωπείται στις διοικήσεις των παραπάνω οργανισμών και στις επιτροπές των υπουργείων. Το συνέδριο ασχολήθηκε ακόμα με την οργανωτική ανασυγκρότηση του αναπηρικού κινήματος.




Στις εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη νέου γενικού συμβουλίου ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ επανεξελέγη σε πολύ υψηλή θέση για πέμπτη συνεχή θητεία. Ο Δ. Τσαχάκης μετά την εκλογή του δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμπιστοσύνη και την επιβράβευση στο πρόσωπό του για τις νέες ευθύνες και τη δύσκολη δουλειά που αναλαμβάνει σε πολύ δύσκολες συνθήκες και ευχαρίστησε θερμά τους 14 συναδέλφους του συνέδρους από το Ρέθυμνο που τον στήριξαν στην υποψηφιότητά του. Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας επανεξελέγη ο Ι. Βαρδακαστάνης.