Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

"Πέταξε" ξανά στα ψηλά




Με 6 μετάλλια (2 χρυσά, 3 αργυρά και ένα χάλκινο) επέστρεψε η αποστολή του Ικάρου από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ολυμπιακό στάδιο του Αμαρουσίου. Ο Μανώλης Στρατιδάκης στην κατηγορία F44 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό ανδρών, ο Στέλιος Δαμανάκης (κατηγορία F33) το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό ανδρών, ο Στέλιος Βουρβαχάκης(κατηγορία F20) έλαβε το χρυσό στα 200μ και το αργυρό μετάλλιο στα 100μ. και η Γεωργία Νταμπασά (κατηγορία F20) κατάκτησε με τη σειρά της άλλα δυο, το αργυρό στο δίσκο και το χάλκινο μετάλλιο στο ακόντιο γυναικών.
Επρόκειτο για μία νέα μεγάλη επιτυχία του Ικάρου σ' ένα ακόμα πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου συμμετείχαν 450 κορυφαίοι αθλητές-τριες, παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές καθώς και πρωταθλητές Πανευρωπαϊκών αγώνων από 70 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης Ίκαρος έδωσαν, το δίχως άλλο, τον καλύτερο εαυτό τους, αγωνίστηκαν με δύναμη και πάθος και κατάφεραν να κατακτήσουν 6 μετάλλια.
Μεγάλη συμβολή στην ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία των αθλητών του Ρεθεμνιώτικου συλλόγου είχε φυσικά και ο προπονητής Παναγιώτης Ασλανίδης, που εκτός από την προετοιμασία και την τεχνική καθοδήγηση εμψύχωσε σημαντικά τους αθλητές του, με τα τελικά αποτελέσματα να είναι σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση κάτι παραπάνω από επιτυχημένα.
Της αποστολής του Ικάρου ηγήθηκε η Ελεονόρα Δαμανάκη που επιμελήθηκε για την μετακίνηση, την διαμονή και την διατροφή της αποστολής την οποία αποτελούσαν συνολικά 20 άτομα.
Τα πρώτα συγχαρητήρια πάντως κατά την επιστροφή της αποστολής του Ίκαρου από την Αθήνα, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ακούστηκαν από τον πρόεδρο του Δημήτρη Τσαχάκη, που αφού ευχαρίστησε τους αθλητές και τις αθλήτριες για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην διοργάνωση, αλλά και τον προπονητή Παναγιώτη Ασλανίδη για την τεχνική και ψυχολογική υποστήριξη, τόνισε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το σωματείο παρείχε κάθε απαραίτητη διευκόλυνση στις ανάγκες των αθλητών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ρεθύμνου για την οικονομική υποστήριξη, την παραχώρηση των προπονητικών χώρων και την διάθεση αθλητικών οργάνων, το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων για την δωρεάν μεταφορά της αποστολής του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης Ίκαρος, προς και από το λιμάνι της Σούδας, όπως και σε κάθε άλλη μετακίνηση, και τέλος τον διευθυντή του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Χαράλαμπο Μαρκάκη για την εξέταση και τη θεώρηση των καρτών αθλητικής ιδιότητας και υγείας, των αθλητών και αθλητριών του Ίκαρου.

Στα σχέδια η επιστροφή μιας Παραολυμπιονίκη
Αποτελεί επίτιμο μέλος του Σωματείου ΑμεΑ του Ρεθύμνου Ίκαρος. Φέρει στο αθλητικό βιογραφικό της μια σημαντική σε αξία επιτυχία που θα την συνοδεύει για όσο θα μπορεί να αγωνίζεται ακόμη βασισμένη στην ιδιαίτερη ψυχική δύναμη που την διακρίνει. Η Ρεθεμνιώτισσα Ελένη Σαμαριτάκη, είναι η πρώτη Ελληνίδα Παραολυμπιονίκης στον στίβο καθώς με τα δύο ασημένια μετάλλια που κατέκτησε στην Παραολυμπιάδα του Σύδνεϊ το 2000, στα 200μ. και στα 400μ. δημιούργησε ένα ιστορικό στοιχείο που θα την συνοδεύει και στο μέλλον.
Στόχος του Ρεθεμνώτικου σωματείου ΑμεΑ, αποτελεί η επιστροφή της Παραολυμπιονίκη στον τόπο γέννησής της και στην συνέχιση του Αθλητισμού με τα «χρώματα» του Ίκαρου. Ήδη οι συζητήσεις των ανθρώπων του συλλόγου με την Ελένη Σαμαριτάκη έχουν προχωρήσει, με την Ελληνίδα Παραολυμπιονίκη να εμφανίζεται θετική στην επιστροφή της στο Ρέθυμνο.