Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ 14 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ


Πιστοί στο ραντεβού τους με την επιτυχία, οι αθλητές και οι αθλήτριες του αθλητικού συλλόγου «Ίκαρος», πρώτευσαν για άλλη μια χρονιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
 
Μετά τα περσινά 16 μετάλλια, οι εκπρόσωποι του συλλόγου, οι ίδιοι οι αθλητές του Ρεθύμνου δηλαδή, γύρισαν στη βάση τους κρατώντας στις βαλίτσες τους ανάλογες βαριές σε μέταλλο επιτυχίες (14 μετάλλια) ενώ όλοι τους κουβαλούσαν σαφώς πιο πλούσιες εμπειρίες από κάθε άλλη φορά.
 
Τα χαμόγελα ήταν πλατιά, καθώς η αποστολή του ρεθεμνιώτικου αθλητικού σωματείου, χάρη στην επίπονη και σκληρή δουλειά, έφτασαν τις επιδόσεις τους ξανά σε κορυφαίο σημείο.
 
Οι Στέλιος ΒουρβαχάκηςΓιώργος ΡιτσάτοςΖαχαρένια Σταματάκη κατέκτησαν από δυο χρυσά στα αγωνίσματά τους, ενώ και οι Στέλιος ΔαμανάκηςΜανώλης ΝταμπασάςΕιρήνη ΝτουμπάρλαΜανώλης Στρατιδάκης και Γεωργία Νταμπασά ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Φυσικά, όλοι οι αθλητές, φρόντισαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το σημαντικότερο όπως είχε τονίσει και ο προπονητής, Παναγιώτης Αντωνιάδης, ήταν να μπορέσουν οι αθλητές να πιστέψουν στις δυνατότητες που έχουν, γιατί, είναι πραγματικά, μεγάλες.
 
… Και σε τούτο το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι παρακάτω αθλητές έλαβαν μέρος σε κατηγορίες όπως η νοητική αναπηρία, αυτή των τυφλών, των παραπληγικών και των κινητικά αναπήρων.
 
 
Τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του Ικάρου
 
 
• Στέλιος Βουρβαχάκης 2 χρυσά μετάλλια στα 100μ. και 200μ. Ανδρών.
 
• Γιώργος Ριτσάτος 2 χρυσά μετάλλια στα 100μ και 200μ Ανδρών.
 
• Ζαχαρένια Σταματάκη 2 χρυσά μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα Γυναικών.
 
• Στέλιος Δαμανάκης 2 ασημένια μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα Ανδρών.
 
• Μανώλης Νταμπασάς 2 ασημένια μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα.
 
• Ειρήνη Ντουμπάρλα 1 ασημένιο μετάλλιο στο ακόντιο.
 
• Μανώλης Στρατηδάκης 1 ασημένιο μετάλλιο στο ακόντιο Ανδρών.
 
• Γεωργία Νταμπασά 2 χάλκινα μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα Γυναικών.
 
Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία που ήταν και η διοργανώτρια αρχή (ο Ίκαρος αποτελεί ιδρυτικό μέλος της κι ο πρόεδρός της Γ. Φουντουλάκης είναι και πρόεδρος της Εθνικής παραολυμπιακής επιτροπής) οργάνωσε με σωστό προγραμματισμό δύσκολους αγώνες.
 
Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος κι έντονος αφού αρκεί να αναφερθεί το γεγονός ότι στους αγώνες συμμετείχαν 60 αθλητικά σωματεία από όλη τη χώρα με 420 αθλητές. Ανάμεσα στους αθλητές, υπήρχαν και αρκετοί παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές, ή πρωταθλητές Ευρώπης.
 
Όπως ήταν φυσικό, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν ένα προαγωνιστικό τεστ για τους Ολυμπιακούς του Ρίο που έρχονται μέσα στο 2016.
 
Τα 14 μετάλλια όπως τονίζει ο Ίκαρος επισήμως… «κοσμούν» και τιμούν το Ρέθυμνο, δεδομένου ότι τη φετινή χρονιά δεν είχε καμία ηθική και υλική βοήθεια από κανένα θεσμικό ή άλλο φορέα.
 
Εκτός του προπονητή, Παναγιώτη Αντωνιάδη που καθοδήγησε τους αθλητές, αρχηγός της αποστολής ήταν η Δαμανάκη Ελεονώρα, η οποία επιμελήθηκε για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των αθλητών-τριων που αριθμούσαν 20 άτομα.
  

Δ. Τσαχάκης: «Συγχαρητήρια στους αθλητές παρά τις όποιες δυσκολίες»
 
 
Ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσαχάκης ευχαρίστησε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου τους αθλητές και τις αθλήτριες για το γεγονός ότι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, πιστεύοντας στις δυνάμεις τους, καθώς και τον προπονητή Π. Αντωνιάδη.
 
Κατόπιν, δήλωσε τα εξής: «Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το σωματείο παρείχε κάθε απαραίτητη διευκόλυνση στους αθλητές και στις ανάγκες των απαιτήσεων της συμμετοχής τους στους παραπάνω αγώνες», ενώ τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στις ναυτιλιακές εταιρείες.
 

Επανασύσταση του τμήματος κολύμβησης
 
 
Σε συνάρτηση με την πλούσια δραστηριότητα του σωματείου σε αρκετά αθλήματα με κορυφαίο αυτό του στίβου, σκοπός των ανθρώπων του Ικάρου, είναι η επανασύσταση του τμήματος κολύμβησης. Ο σύλλογος εξηγεί πως, το τμήμα θα «πατήσει» στην ίδια φιλοσοφία προκειμένου την ερχόμενη περίοδο να λάβει μέρος στα κατά τόπους πρωταθλήματα.
 

Εκδρομές κι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους
 
 
Ο Ίκαρος όμως, ως αναγνωρισμένο πλέον σωματείο από την ΓΓΑ που είναι και ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, δεν σταματάει εκεί. Ήδη έχει δρομολογήσει το πρόγραμμά του, ούτως ώστε να δώσει την ευκαιρία στους αθλητές του να ενασχοληθούν με εναλλακτικής μορφής διασκέδαση. Με στόχο λοιπόν την ψυχαγωγία και την κοινωνική ένταξή τους, το σωματείο προγραμματίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδρομές, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους.
 
Ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρίες, εκτός από τις γενικότερες ευεργετικές επιδράσεις που έχει στην νεολαία και στον κάθε άνθρωπο, λειτουργεί αυξητικά στον περιορισμό της βαρύτητας της αναπηρίας, καθώς επίσης και στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης, της θέλησης να παλέψουν στη ζωή και να την αγαπήσουν.
 
Βασικός σκοπός είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών με αναπηρία, μεταξύ όλων των κατηγοριών των ΑμεΑ, όπως αυτές προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων δια της διάδοσης του αθλητισμού.
 
Τέλος, η συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες, η προσπάθεια δημιουργίας αθλητικών χώρων για ΑμεΑ σύμφωνα με τα πρότυπα της IPC (international paralympic committee), συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πρωταρχικές επιδιώξεις του σωματείου.